12.04.2009

Suntem o natie complexa si plina de calitati!!

"Inteligenta romanului este vie, adaptabila, de o comprehensiune facila, iubind fara nici un compromis claritatea: este prototipul inteligentei raselor latine, avand ca atribut esential seninatatea. Sensibilitatea noastra a fost inraurita de slavi; cuvintele populare care exprima amorul(dragoste, iubire) fiind de origine slava.
Superioritatea inteligentei si sensibilitatii romanesti o detin moldovenii: un singur oras din Moldova-Botosani-a dat trei genii universale: Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, George Enescu.Tot Moldova a dat pe Hasdeu, pe Alecsandri, pe Negri.
Transilvania creeaza revolutionari(Horia, Avram Iancu) sau revoltati(Bogdan-Intemeietorul Moldovei, Vaida-Voievod, Octavian Goga, Iuliu Maniu). Macedonenii si motii reprezinta elementul eroic, bratul ce drept si neindurat al constiintei nationale, brat vesnic inclestat pe manerul unei spade invizibile. Oltenia produce oameni de un dinamism, un optimism, o indrazneala absolut exceptionale(Tudor Vladimirescu, Nicolae Titulescu) ca sub efectul unei betii cu sampanie. Muntenia sau Tara Romaneasca("Valachia") infatiseaza spiritul pozitiv si constructor, mintea politica, talentul de echlibru si organizare. Ea e sinteza, leaganul istoric, arhitectul natiunii"(N. PORSENNA). Astia suntem noi, dragii mei, si trebuie sa constientizam faptul ca avem datoria sfanta de a fi continuatorii....de a ne mentine pe aceeasi linie pe care au tinut-o mosii si stramosii nostri. A fi roman inseamna a fi binecuvantat de Dumnezeu....inseamna a te fi nascut sub o stea nu norocoasa ci speciala..unica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu